Καλλιτεχνήματα

Εκδόσεις

Μουσικοπαιδαγωγικά Σεμινάρια

Μουσικές & Kαλλιτεχνικές Δραστηριότητες

 

Περισσότερα...

«Η μάθηση είναι η εμπειρία. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πληροφορίες.»
Albert Einstein

maria mixalopoulouΤα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσχέρειες, στην προσπάθειά τους να απομνημονεύσουν. Επίσης έχουν πρόβλημα στην ερμηνεία των οπτικών, ακουστικών και κιναισθητικών πληροφοριών. Συνάμα καταβάλουν προσπάθεια για την πρόσβαση στην πληροφορία και σύνδεσης της με τα αντίστοιχα μέρη του εγκεφάλου. Μερικές φορές η μαθησιακή δυσκολία είθισται να συνοδεύεται από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερ-κινητικότητα ή από συναισθηματικά προβλήματα. Ενώ άλλες φορές εκδηλώνονται διαφορετικά συμπτώματα, κυρίως κατά το συντονισμό κινήσεων και γλωσσικής έκφρασης. Επομένως δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε, ότι όλες αυτές οι παράμετροι παρεμβαίνουν στη διαδικασία της μάθησης.

Περισσότερα...

Υπάρχει σήμερα διαδεδομένη η αντίληψη πως η μουσική, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να επηρεάσει τόσο τον συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου όσο και τις διανοητικές του λειτουργίες. Αυτή η άποψη έχει αποδειχθεί μέσω μακροχρόνιων μελετών που έχουν γίνει από πολλούς ερευνητές.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στα συναισθήματα τα οποία μπορεί να προκαλέσει η μουσική, θα έλεγε κανείς ότι εκτείνονται σε μια ευρεία κλίμακα, ξεκινώντας από τα αρνητικά (λύπη, θυμός) και φτάνοντας μέχρι τα θετικά (χαρά, τρυφερότητα).

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Σε ένα κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, η Ευανθία Ρεμπούτσικα με το "Ταξίδι από Ανατολή σε Δύση", πέτυχε να ερμηνεύσει μοναδικά τις σπουδαιότερες μελωδίες της με την συνοδεία της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, πραγματικά πολύ κοντά στις αυθεντικές τους εκτελέσεις, προς μεγάλη ευχαρίστηση όσων παρευρέθηκαν.

Περισσότερα...

Copyright © 2021 Καλλιτεχνήματα. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. | Designed by CLC LTD.