~Female Chamber Choir Kallitechnimata - Greece~
~ Category D - Silver Medal ~
~ 12/14 November 2021~
Ο Δήμος Πειραιά,η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά,το Ζω Στον Πειραιά και τα Καλλιτεχνήματα, εν όψη της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821 παρουσιάζουν τον συλλεκτικό ψηφιακό δίσκο
~Γυναίκες του '21~.
~Συγγραφή - Αφήγηση κειμένων ~ Μάγδα Μαυρογιάννη
~Νεανικό - Φωνητικό Σύνολο Καλλιτεχνήματα (Ρέα Βουδούρη,Γρηγοριάδη Ευθυμία,Κουτσούκου Μαριαλίκη, Νηστευτοπούλου Μαρία, Κοντοδήμου Άντα,Περδικάρη Ιωάννα,Αμπαδά Δέσποινα,Χριστοδούλου Άννα Μαρία)
~Διδασκαλία - Διεύθυνση~ Μαρία Μιχαλοπούλου
~Συνοδεία Πιάνου ~ Μαριάννα Σπυράκου
«Η μάθηση είναι η εμπειρία. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πληροφορίες.»
Albert Einstein
Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσχέρειες, στην προσπάθειά τους να απομνημονεύσουν. Επίσης έχουν πρόβλημα στην ερμηνεία των οπτικών, ακουστικών και κιναισθητικών πληροφοριών. Συνάμα καταβάλουν προσπάθεια για την πρόσβαση στην πληροφορία και σύνδεσης της με τα αντίστοιχα μέρη του εγκεφάλου. Μερικές φορές η μαθησιακή δυσκολία είθισται να συνοδεύεται από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερ-κινητικότητα ή από συναισθηματικά προβλήματα. Ενώ άλλες φορές εκδηλώνονται διαφορετικά συμπτώματα, κυρίως κατά το συντονισμό κινήσεων και γλωσσικής έκφρασης. Επομένως δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε, ότι όλες αυτές οι παράμετροι παρεμβαίνουν στη διαδικασία της μάθησης.
Υπάρχει σήμερα διαδεδομένη η αντίληψη πως η μουσική, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να επηρεάσει τόσο τον συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου όσο και τις διανοητικές του λειτουργίες. Αυτή η άποψη έχει αποδειχθεί μέσω μακροχρόνιων μελετών που έχουν γίνει από πολλούς ερευνητές.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στα συναισθήματα τα οποία μπορεί να προκαλέσει η μουσική, θα έλεγε κανείς ότι εκτείνονται σε μια ευρεία κλίμακα, ξεκινώντας από τα αρνητικά (λύπη, θυμός) και φτάνοντας μέχρι τα θετικά (χαρά, τρυφερότητα).