Καλλιτεχνήματα

Εκδόσεις

Μουσικοπαιδαγωγικά Σεμινάρια

Μουσικές & Kαλλιτεχνικές Δραστηριότητες

 

  • Μαρία Μιχαλοπούλου - Διεύθυνση - Καλ/χνική διεύθυνση: (Ατομικά μαθήματα πιάνου, αρμονίου, θεωρητικών μαθημάτων - Τμήματα σεμιναρίων, μουσικοκινητικής αγωγής, κατασκευής αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, φωνητικού συνόλου).

Maria-Mihalopoulou

Διευθύντρια της μουσικής εκδοτικής εταιρείας Καλλιτεχνήματα.

Καθηγήτρια πιάνου, μαέστρος, μουσικοπαιδαγωγός, συγγραφέας μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων.

Σπούδασε στην ανώτατη μουσική ακαδημία του Plovdiv (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας με ειδικότητα στη μουσική παιδαγωγική. Είναι Πτυχιούχος αρμονίας, αντίστιξης καθώς και Διπλωματούχος πιάνου με βαθμό Άριστα.

Εργάστηκε ως υπεύθυνη του τμήματος διδασκαλίας πιάνου που διοργάνωσε η χορωδία του Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου από το 1997 έως το 2003. Το 2003 – 2006 δημιούργησε την παιδική χορωδία του Αγ. Βασιλείου Πειραιώς καθώς και τμήμα πιάνου με πλήθος αξιόλογων παρουσιάσεων. Εργάστηκε ως μουσικός στο Δημοτικό Σχολείο της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς (2000 – 2007) και ως υπεύθυνη του τμήματος εκμάθησης μουσικών οργάνων στο παραπάνω σχολείο. Συμμετείχε σε παιδικές και σε σειρά παραδοσιακών εκπομπών της ΕΡΤ 1 και του 3ου προγράμματος ως συνεργάτης της Δόμνας Σαμίου. Έχει συνεργαστεί και εργαστεί στα Ωδεία: «Μάξ Χάλλεκερ» και «Έρευνα». Από το 2009 συνεργάζεται με το «Εθνικό Ωδείο» και το «Ωδείο Όπερα». Κατά τα έτη 2009 – 2011 εργάστηκε στους παιδικούς σταθμούς : «Ηλιαχτίδα» και «Ειρήνης Αγγελίδου – Σαραγά» καθώς και στους Συλλόγους γονέων του 13ου  & 21ου  δημοτικού σχολείου Κερατσινίου (υπεύθυνη τμήματος πιάνου). Από το Σεπτέμβριο του 2012 έχει τη μόνιμη στήλη «Μουσικοπροτάσεις» στο περιοδικό «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο». Είναι συνεργάτης του «London College of Music Examinations» καθώς και των εκδόσεων «Cambia». Από το 2013 είναι συνεργάτης του Ι.Ε.Κ. Όμηρος ,του Ι.Ε.Κ. Ξυνή. Από τον Νοέμβριο του 2012 έχει την διεύθυνση - Καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικής - εκδοτικής εταιρείας "Καλλιτεχνήματα" καθώς και τη διδασκαλία – διεύθυνση των χορωδιακών συνόλων «Καλλιτεχνήματα».

Είναι μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε. και ειδικότερα μέλος της ομάδας εργασίας της παιδαγωγικής του πιάνου Είναι μέλος της I.S.M.E. καθώς συμμετέχει και στην Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε. .Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Χ.Ο.Ν. Ήταν μέλος της χορωδίας του Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου τα έτη 1985 – 2003. Από τον Ιανουάριο του 2013 είναι επίσημο μέλος του ΠΑ.Σ.ΔΙΕ.Χ.Ο.Σ. , Π.Ε.ΔΙ.ΧΟ. ,της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος καθώς και του Συλλόγου Φίλων της Εθνικής Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Από το Φεβρουάριο του 2013 είναι ειδική γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο των Πανελληνίων διαγωνισμών μουσικής που διοργανώνει η Χ.Ο.Ν. καθώς και μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Προσχολικής Αγωγής. Από τον Ιούλιο του 2016 είναι μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και σε σεμινάρια με θέμα την παιδαγωγική της μουσικής (1ο Πανελλήνιο συνέδριο μουσικής αγωγής για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 2ο Πανελλήνιο συνέδριο μουσικής αγωγής, 1ο Διεθνές συμπόσιο χορωδιακής μουσικής, 15ο  Διεθνές συνέδριο χορωδιών, 6ο Διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης για την μουσική εκπαίδευση).Συμμετείχε στην ημερίδα (Απρίλιος 2014) «Σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις στην εφαρμογή της παιδαγωγικής πράξης», στην παιδαγωγική ημερίδα ( Μάρτιος 2015) «Η μουσική εκπαίδευση του 21ου αιώνα». Παρέδωσε σεμινάριο (Ιούνιος 2015) υπό την αιγίδα της Ελληνικής  Επιστημονικής Εταιρείας Προσχολικής Αγωγής με τίτλο «Ρυθμοζαβολιές και μελομύθια». Ενώ από το 2012 είναι εισηγήτρια στους δύο ετήσιους σεμιναριακούς κύκλους μαθημάτων «Παιδαγωγική προσέγγιση της διδασκαλίας της μουσικής- θεωρία και πράξη- Μουσικοκινητική αγωγή» και «Παιδαγωγική προσέγγιση της διδασκαλίας του πιάνου», που διοργανώνονται από τη μουσική- εκδοτική εταιρεία Καλλιτεχνήματα.

Bραβεύτηκε (Α’ βραβείο) στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Χορωδιών της ΧΟΝ τα έτη 2000 – 2001 και 2002 ως μαέστρος του φυτώριου της παιδικής χορωδίας του Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου. Το 2002 βραβεύτηκε από τον όμιλο UNESCO για την προσφορά της στην μουσική εκπαίδευση. Στον 24ο (2014) και 25ο (2015) και 26ο (2016) Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών, κατέκτησε το 1ο βραβείο με το προ-παιδικό και παιδικό χορωδιακό σύνολο Καλλιτεχνήματα. Στον 8ο (2015) Διεθνή διαγωνισμό χορωδιών, που διοργανώθηκε από την Intercultur, κατέκτησε το χάλκινο βραβείο με το παιδικό χορωδιακό τμήμα. Τον Ιούνιο του 2016 επιλέχθηκε να  εκπροσωπήσει την Ελλάδα, με το τμήμα ενηλίκων της χορωδίας Καλλιτεχνήματα, στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ «D.G KIRIAC» στο Pitesti της Ρουμανίας.  

 Συγγραφικό έργο: «Παιδικά Οργανοποιήματα» (εκδόσεις Cambia), «Τραγούδια Τραγουδάκια Παιχνίδια Παιχνιδάκια» (εκδόσεις Cambia), «Η τέχνη του παιδαγωγού πιανίστα» και β’ έκδοση αναθεωρημένη (εκδόσεις Καλλιτεχνήματα), «Φτιάχνω μουσική στο πι και φι» (εκδόσεις Καλλιτεχνήματα).

Copyright © 2017 Καλλιτεχνήματα. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. | Designed by CLC LTD.