Καλλιτεχνήματα

Εκδόσεις

Μουσικοπαιδαγωγικά Σεμινάρια

Μουσικές & Kαλλιτεχνικές Δραστηριότητες

 

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών πάει ... Μέγαρο!

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που οργάνωσε και πραγματοποίησε Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Στόχος του είναι η διάδοση της πολυφωνικής μουσικής μέσω συναυλιών, Φεστιβάλ, μουσικών σεμιναρίων της χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής.

Οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Μουσικής), την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς και συλλόγους. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδoς οργανώνει το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών.

Το φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο, δίνοντας αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 55 τμήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.700 καλλιτέχνες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μία αξιόλογη και μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της. Παράλληλα προβάλει την πόλη και τις επιχειρήσεις της δεδομένου ότι καλλιτέχνες από άλλες ελληνικές πόλεις και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν την πόλη μας.

Τα τμήματα που δήλωσαν συμμετοχή είναι από Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρο και Ελλάδα.

Την Κορύφωση του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η Βράβευση της Φιλαρμονικής του Παπάφειου Ορφανοτροφείου, για την προσφορά της στο κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο της χώρας. Το Παπάφειο Ορφανοτροφείο, ίδρυμα προς μίμηση, ήταν αρωγός του κράτους από την ίδρυσή του. Το μουσικό του τμήμα δε, αποτελεί μέχρι και στις μέρες μας πρότυπο καθώς αποτέλεσε ο πυρήνας που θα διέδιδε την πολυφωνική μουσική.

Επιπλέον, στις 19 Νοέμβριου το φεστιβάλ θα προλογίσει η καταξιωμένη  λογοτέχνης και κόρη του ερμηνευτεί της Ρωμιοσύνης  κυρία Άννα Μπιθικώτση η οποία μας τίμησε με την αφιλοκερδή αποδοχή της συμμετοχή της, η οποία θα συνδέει  περίτεχνα και ευρηματικά μέσα από τις λυρικές της αφηγήσεις με λογοτεχνικά της κείμενα τα τραγούδια των χορωδιών.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, ευαισθητοποιημένος από τη φύση του, όντας ένας Καλλιτεχνικός Σύλλογος, αποφάσισε το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής να έχει Φιλανθρωπικό Χαρακτήρα διαθέτοντας μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ σε εθελοντικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Πολιτισμού, Μακεδονίας Θράκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

18 Νοεμβρίου 2017 και 19 Νοεμβρίου 2017

σαβ|κυρ    (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

11:00-14:00    17:00-21:00 (με διάλειμμα)

Copyright © 2019 Καλλιτεχνήματα. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. | Designed by CLC LTD.